Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

 Pitkästä aikaa tekstin pätkää tänne. Sitä ehkä olisi halunnut näin pidemmän ajan jälkeen postata iloisemmista asioita mutta nyt on pakko avata sanainen arkku nimittäin Turun kaupungin (tarkemmin Varhan) toiminnasta.

Itselle niin kuin monille muille on tai siis nyt jo oli myönnetty turvapuhelimet tarpeeseen. Kenelle mitäkin kautta ja mistä syystä. Itse sain kaupungin kautta ihan josta arvioitiin että kriteerit täyttyy silloin kun tämän sain. No nyt kaikessa hiljaisuudessa kaikille meille jotka ei ole kotihoidon/ omaishoidon asiakkuuden piirissä palvelusta lopetetaan. Itseltäni myös vaikka tarve ei loppunut yhtikäs mihinkään. Tällä ilmeisesti tehdään nyt isotkin säästöt kun evätään tällainen oikeasti tärkeä palvelu ihmisiltä. Sen toki saa omakustanteisesti itse maksaa ja itse se oli otettava muu ei auttanut. Mutta ei se mene näin oikein silti. Myöskään ei sitä säästöä sillä tule jollei vähävaraisella ihmisellä olekaan varaa sitä ottaa ja joutuu hälyttämään ensihoidon apuun joka ikinen kerta kaatuessaan. Ja niitä kaatumisia voi olla paljon. Nyt kun olisi selvitty sillä jotta apuun olisi tullut turvapuhelin päivystyksen kautta ihmiset, auttaneet ylös ja lähteneet pois. Ei haaskaantuisi kallista ensihoidon aikaa ns. Nosto keikkaan vaan heidän resurssit menisi oikeasti sellaiseen mihin niitä tarvitaan. Nyt vain säästetään ihmisten kustannuksella mistä oikeasti kärsii äärettömän moni. Jätetään suorastaan heitteille ja oman onnen nojaan. Joudun myöntämään että olisin itse myös keksinyt paljon muuta käyttökohdetta rahalle mikä nyt menee tuohon turvapalveluun. Se on pois jostain muusta oikeasti tarpeellisesta. Mutta oma turvallisuus on sen verran tärkeä jotta pakko tämä oli ottaa.

Sitä vain joskus toivoisi jotta päättäjät asettuisi ihmisten asemaan jotka palveluja käyttää. Ei ketään turhaan jotain turvapuhelinta käytä saati edes halua. Se vekotin on viimein minkä kotiinsa halua. Saati että joutuu tosiaan apua kutsumaan kun ei pääsekään vaikka lattialta ylös kun kastunut. Tuossa tullaan niin oman tilan sisälle ettei sitä vapaehtoisesti tee ellei juuri ole pakko. Myöskään kaikki jotka tuota tarvitsevat eivät tarvitse kotihoitoa tai omaishoitoa. Itselläkin avustajat mutta tämä ei riittänyt sitten taas perusteeksi. Vammaispalvelut yritti vielä saada päätöstä muutettua mutta huonoin tuloksin.

Vähän erilainen postaus nyt. Mutta toivottavasti herättää jotain ajatuksia siitä mihin säästöt vie ja mitä aiheuttaa. Säästää pitää toki mutta mikä on se kohta ja millä kustannuksella?





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia pitkästä aikaa. Pientä pintaraapaisua tilanteesta sekä kuulumisista

Kun kaikki muuttui kolme vuotta sitten ( spesiaali postaus )