Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kuva
 Pitkästä aikaa tekstin pätkää tänne. Sitä ehkä olisi halunnut näin pidemmän ajan jälkeen postata iloisemmista asioita mutta nyt on pakko avata sanainen arkku nimittäin Turun kaupungin (tarkemmin Varhan) toiminnasta. Itselle niin kuin monille muille on tai siis nyt jo oli myönnetty turvapuhelimet tarpeeseen. Kenelle mitäkin kautta ja mistä syystä. Itse sain kaupungin kautta ihan josta arvioitiin että kriteerit täyttyy silloin kun tämän sain. No nyt kaikessa hiljaisuudessa kaikille meille jotka ei ole kotihoidon/ omaishoidon asiakkuuden piirissä palvelusta lopetetaan. Itseltäni myös vaikka tarve ei loppunut yhtikäs mihinkään. Tällä ilmeisesti tehdään nyt isotkin säästöt kun evätään tällainen oikeasti tärkeä palvelu ihmisiltä. Sen toki saa omakustanteisesti itse maksaa ja itse se oli otettava muu ei auttanut. Mutta ei se mene näin oikein silti. Myöskään ei sitä säästöä sillä tule jollei vähävaraisella ihmisellä olekaan varaa sitä ottaa ja joutuu hälyttämään ensihoidon apuun joka ikinen k

Pidempi väli ollut, siitä ja kuulumisia tässä.

Tosiaan nyt on ehtinyt yli kuukausi viime postauksesta kulua. Tähän syynä se että ollut hieman huonompi kausi. Kipuja todella paljon ja tämän takia jouduin menemään ihan yksityis lääkärille sillä sieltä kipupolilta en sitä apua saanut. Nyt en enää edes buranaa. Äitini painostuksesta varasin ajan neurologille joka erikoistunut kipuun ja aivovammoihin. Käynti oli mitä loistavin, äitini oli mukana ihan vain varoiksi että varmasti muistan kaikki kertoa ja käynnin idea oli hoitaa vain kipuasiaa sillä muut asiat on hyvin hoidossa erikoissairaanhoidossa. Tämä lääkäri kuunteli, se tunne kun hän oikeasti kuunteli,  kirjoitti ja kuunteli.  Toki tutki ja luki aikaisempia potilaskertomuksia. Ihmetteli myös kipupolin neurologia että mitä tällainen kivunhoito on ja miksi on sinne hakeutunut edes töihin. Tämä mehiläisen neurologi aloitti nyt sitten KIPULÄÄKKEEN jonka siis voin ottaa tarvittaessa kovaan kipuun sekä myös toisen kipulääkkeen jollei tuo toinen auta, määräsi myös nousevin annoksin topimaxia tarkiutuksena tehostaa kivun hoitoa ja nyt ollaan päästykkin ylläpito annokseen. Nyt jo on saatu kipua sen verran hallintaan että ei ole sitä huippua tullut eli 0 päivystys käyntiä kuukauden aikana, eli olen saanut kotona katkaistua kivun sinne siedettävälle tasolle ilman usean viikon taistelua.  Tämä neurologi nyt tarkkailee tieheään lääkitystä puhelin kontrollein ja 6kk päästä uusi käynti hänelle. Pahoilta sivuvaikutuksilta onneksi selvitty, ainostaan ruokahalu mennyt ja osa ruuista muuttanut makua ja maistuu pahalta jonka vuoksi paino päässyt tippumaan, mutta onneksi sitä on varaa vähän tiputtaa 😂.

Nyt jännityksellä odotan kipupolin soittoa kun tämä kipupolin neurologi ehti määrätä venlafaxin jonka nyt sitten tuo toinen kielesi aloittamasta, sillä siihen ei ollut mitään järkeä kun aikasemminkaan ei saman tyylinen lääke ollut auttanut. Itse olen sen verran ujo tai miten sen nyt ilmaisisi että pyrin välttämään silmille hyppimistä ja konflikteja.
 Tosin olin jo niin kipeä että olin valmis tekemään mitä tahansa että olisin saanut kivut leveämmäksi, ja nyt vain läheisillä meni hermot myös tähän touhuun.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia pitkästä aikaa. Pientä pintaraapaisua tilanteesta sekä kuulumisista

Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kun kaikki muuttui kolme vuotta sitten ( spesiaali postaus )