Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kuva
 Pitkästä aikaa tekstin pätkää tänne. Sitä ehkä olisi halunnut näin pidemmän ajan jälkeen postata iloisemmista asioita mutta nyt on pakko avata sanainen arkku nimittäin Turun kaupungin (tarkemmin Varhan) toiminnasta. Itselle niin kuin monille muille on tai siis nyt jo oli myönnetty turvapuhelimet tarpeeseen. Kenelle mitäkin kautta ja mistä syystä. Itse sain kaupungin kautta ihan josta arvioitiin että kriteerit täyttyy silloin kun tämän sain. No nyt kaikessa hiljaisuudessa kaikille meille jotka ei ole kotihoidon/ omaishoidon asiakkuuden piirissä palvelusta lopetetaan. Itseltäni myös vaikka tarve ei loppunut yhtikäs mihinkään. Tällä ilmeisesti tehdään nyt isotkin säästöt kun evätään tällainen oikeasti tärkeä palvelu ihmisiltä. Sen toki saa omakustanteisesti itse maksaa ja itse se oli otettava muu ei auttanut. Mutta ei se mene näin oikein silti. Myöskään ei sitä säästöä sillä tule jollei vähävaraisella ihmisellä olekaan varaa sitä ottaa ja joutuu hälyttämään ensihoidon apuun joka ikinen k

Viestiä juristilta. Vihdoin lähti korkeimpaanoikeuteen valituslupahakemus.

 Jännän äärellä, mitä tämä sitten tarkoittaakaan? Tuossa vähän aikaa sitten tuli juristilta viestiä liitteenä myös tiedoksi antona korkeimpaanoikeuteen lähtevä valitus. Kokonaiset kahdeksan sivua tekstiä asiastani. Vedottu nuoreen ikääni sillä vammalla on suuri merkitys ikääni nähden kun katsoo loppuelämän kantilta, vedottu lääkärin lausuntoihin, neuropsykologin lausuntoihin, fyssarin lausuntoihin. Vedottu siis aivan kaikkeen mahdolliseen. Monen monta pykälää jotka tukee tätä asiaa, jo tuon perusteella olisin oikeutettu kaikkiin niihin korvauksiin mitä en ole saanut. Tuosta jo näkee kun ulkopuolinen tehnyt pelkkien lausuntojen ym. pohjalta tämän valituksen, niin tajuaa ettei nyt ole toimittu ihan niin kuin kuuluu. Lääkärin lausunnot puhuvat toista sekä vakuutusyhtiö toista. Nyt tämä kaikki erottuu vielä selkeämmin mitä aikaisemmin. Ennen on ollut vain vakuutusyhtiön päätökset sekä lääkärinlausunnot, nyt kun nämä on oikeasti laitettu ns. nippuun ja vedottu oikeisiin asioihin sekä oikeita pykäliä käytetty huomaa sitä kaiken paljon selvemmin.

 Vaikka juristi nyt tietenkin puoltaa minua ihmettelee hän edelleen miksei korvauksia ole maksettu. Lausuntojen pohjalta kun syy-seuraus suhde on täysin selvä. Kaikki on vielä todettu kliinisesti mutta myös koneellisesti. Joten epäselvyyttä ei pitäisi olla. Myöskään tämän ei pitäisi olla ongelma kun kävin koittamassa työntekoa tapaturman jälkeen, mutta jouduinkin palaamaan takaisin sairauslomalle. Teksteistä kun käy ilmi minun tehneen kevennettyä työtä. Tarkoittaen sitä etten tehnyt ollenkaan aamuvuoro enkä 12h vuoroja, enkä alkuun yövuoroja. Moni kokeilee työntekoa todeten ettei ollutkaan hyvä idea ja palaa takaisin sairauslomalle. Tätä kun ei välttämättä muulla tavalla tiedä kuin komeilemalla. Kunto voi myös vaikuttaa hyvältä vaikkei sitä olisi sekä oireet voi vasta rasituksesta korostua lisää, niin kuin itselle kävi myös. Väsyminen ym. paheni tuossa kohdin, joten nukuin ja kävin töissä. Troppasin itseni täyteen kipulääkettä jotta selviän työpäivän sekä olin ihan hiljaa siitä että en nyt ihan kaikkea muista. Paikkailin omia unohduksia sitten vain, kun huomasin unohtaneeni jotain. Lopulta kivut sekä muut oireet vain kävi sietämättömiksi eikä niitä voinut enää peitellä. Kaatuilut paheni, jotka omalta osaltaan myös pahensi asioita. Jokainen uusi isku sekä niskan heilautus pahentaa tilannetta.

 Nyt kuitenkin odotellaan mitä korkein oikeus päättä, tuleeko valituslupa sekä muuttuvatko päätöksen. Hyvät perustelut oli ainakin tehty, eli niistä se ei jää kiinni. Tarkkaan oli kaikki laitettu sekä vielä liitteiksi uusimmat lääkärien lausunnot. Toivo siis elää edelleen vahvana. Toivon ainakin lukutaitoista tuomaria, joka osaa lukea jokaisen kohdan sekä liitteet. Ei myöskään kääntele sanoja eikä tulkitse oman mielen mukaan. Toivon siis sellaista joka lukee jokaisen rivin niin kuin ne lukee.

Kommentit

  1. Hyvä, että asia on edennyt ja toivotaan, että saat valitusluvan. Todella ikäviä nuo työtapaturma asiat. Tuollaisissa asioissa on kyllä tärkeää että on asianajajaan yhteydessä ja vie asiaa eteenpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valituslupa ei valitettavasti tullut ja asia todettiin käsitellyksi. Nyt kuitenkin tarkoitus laittaa uusi kierros menemään kun on uudet paperit sillä vanhoja ei saa enää käyttää eikä näihin viita.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Olethan asiallinen kommentoidessasi niin muillakin on mukava lukea kommenteja. Palaute toki saa olla niin positiivista kuin negatiivista.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia pitkästä aikaa. Pientä pintaraapaisua tilanteesta sekä kuulumisista

Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kun kaikki muuttui kolme vuotta sitten ( spesiaali postaus )