Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kuva
 Pitkästä aikaa tekstin pätkää tänne. Sitä ehkä olisi halunnut näin pidemmän ajan jälkeen postata iloisemmista asioita mutta nyt on pakko avata sanainen arkku nimittäin Turun kaupungin (tarkemmin Varhan) toiminnasta. Itselle niin kuin monille muille on tai siis nyt jo oli myönnetty turvapuhelimet tarpeeseen. Kenelle mitäkin kautta ja mistä syystä. Itse sain kaupungin kautta ihan josta arvioitiin että kriteerit täyttyy silloin kun tämän sain. No nyt kaikessa hiljaisuudessa kaikille meille jotka ei ole kotihoidon/ omaishoidon asiakkuuden piirissä palvelusta lopetetaan. Itseltäni myös vaikka tarve ei loppunut yhtikäs mihinkään. Tällä ilmeisesti tehdään nyt isotkin säästöt kun evätään tällainen oikeasti tärkeä palvelu ihmisiltä. Sen toki saa omakustanteisesti itse maksaa ja itse se oli otettava muu ei auttanut. Mutta ei se mene näin oikein silti. Myöskään ei sitä säästöä sillä tule jollei vähävaraisella ihmisellä olekaan varaa sitä ottaa ja joutuu hälyttämään ensihoidon apuun joka ikinen k

Kuulumiset osastolta. Tämä olikin hieman erillaista mitä kuvittelin. Otan vastaan avun mitä annetaan, ihan vain itseni tähden

 

Vietetty osastolla nyt hieman vajaa viikko. Tänne tulo oli kuin suurempikin rangaistus ja niin kuvittelin sen myös olevan. Totuus kuitenkin vaikeni onneksi nopeasti eikä tämä lopulta ollut rangaistus. Varmasti on myös näkynyt ulospäin tämä kun tänne maanantaina tultiin. Mutta itseä oikeasti harmitti aivan älyttömästi tuo polin toiminta miten olivat tämän hoitaneet. Tällä paikalla nyt ei ollut osaa eikä arpaa asian suhteen. Mutta alun hetkellisen kankeuden jälkeen jopa itse lepyin nopeasti ajatukseen, ettei tämä nyt ehkä olekaan niin kamalaa mitä aluksi olin miettinyt sekä kuvitellut. Pään sekä mielen oikeastaan muutti paikan lääkäri sekä vastassa olleet hoitajat. Nämä hoitajat jaksoi katsoa minun epämääräistä mökötystä vaikkei heillä ollut osaa eikä arpaa tähän eivätkä siis olleet mitään tehneet ansaitakseen tätä edes. Joka tapauksessa täällä valtavan upea henkilökunta, hyvä sänky, ruoka on oikeasti hyvää, apu aina saatavilla. Pakko todeta että heillä on rautaiset hermot kun kestivät tuon alun mökötyksen sekä valikoivan puhumisen no minkäs minkäs minä harmitukselle mahdoin. Itsellä olisi hoitajana kyllä koetuksella ollut jos moinen asiakas olisi vastaan tullut tai sitten aika kultaa muistot vain. Mitä tulee lääkäriin hän oikeasti kuunteli ja vakuutti ettei fys.terapiaa olla mihinkään vaihtamassa, kun olin saanut ensin kertoa kaikessa rauhassa millaista on miten auttaa ym. Joten totesi tämän olevan oikeanlaista, saman totesi tämän paikan fysioterapeutti. Joten pääasia itselle että ovat oikeasti itseni puolella


 Ainoastaan raskaan puoleista on toki ollut sillä viikossa ollut enemmän ohjelmaa ties miten pitkään aikaan. Vaikka ovat kestoltaan n. vajaata tuntia niin silti sitä on aivan kuin pienessä sumussa olisi. Sänkyyn kun pääsee aina välissä sekä jossa mieluusti viettää muutoin päivän, torkahtaa kyllä useita kertoja. Sitä on myös varsinkin iltaisin jo niin yli virittäytynyt kaikesta, sillä jostain tulee jotain ääntä vaikka oman huoneen sainkin täällä. Tulee sitä silti käytävältä tms. aina jotakin ääniä mitkä lisää omaa väsymistä entisestään kun ei tavallaan saa täysin hiljaista. Mutta tämä korjaantuu kotona sitten jossa on hiljaista ja rauhallista, tätä en olettanutkaan täällä olevan ja tiesin tai odotinkin väsyväni entisestään. kivuilta ei vältytty mutta saanut kovempaan kipuun vahvemman tarvittavan kun pyytänyt. Uusia apuvälineitä iso liuta saatu. Myös uusi rollaattori joka on nyt tukevampi aikaisempaan nähden. Saatu myös paine hansikas, yöksi tarkoitettu tuki (molemmat tarkoitettu tuohon käteen missä ei ole voimia sekä elää omaa elämäänsä). Saatu myös aterimeen laitettava pehmeä paksuntaja sama on myös hammasharjassa (näiden tarkoitus helpottaa kiinni pitämistä sekä sitä kautta mahdollistaa myös sen että pystyy edes jotenkin oikeaa kättä käyttämään. Kun on tuollainen paksuntaja käytössä). Saatu myös muutama muu pien apuväline. Kotiin myös mietitään jotain tuolia jolla olisi kaiketi helpompi istua ja tehdä asioita mm. keittiössä mutta toki nyt myös muualla kotona.


Jatketaan täällä nyt vielä hetki olo, nyt ainakin hieman paremmalla fiiliksellä mitä tänne tultaessa. Eikä tainnut ihan pädetä tämä oma ajatuskaan että tänne luvannut tulla mutten tehdä mitään. Sillä tähän asti olen aikas kiltisti tehnyt sen mitä pyydetty. Pari päivää meni vain siihen että rohkenin kysyä jos tarvitsin jotain vaikka sanottiin toki että kysy jos tarvitset apua. Mutta niin sitä olen saman moisesti ujohko aina alussa, joka häviää  muutamassa tunnissa-muutamassa päivässä. Jotenkin sitä vain vierastaa uusia tilanteita sen verran.


Kirjoittelen seuraavaan tekstiin kuulumisia kun kotiuduttu kotiin jossain kohti. Nyt oli oikeastaan vain tarkoitus kertoilla kuulumisia hieman sekä kertoa miten tässä hommassa lopulta kävi. Itseäni kun ei täällä ollessa ole mihinkään pakotettu joten aivan eri asenne mitä polilla. Muutoinkin aivan eri meininki mitä polilla mitä tulee pelkästään jo kohtaamiseen. Asiat selitetään täällä niin monesti että ne ymmärretään eikä täällä tehdä omia tulkintoja eleistä ja ilmeistä ilman että kysytään. Täällä ei myöskään ketään ole tulkinnut väsymyksestä ärtyisäksi tms. Joten ei tarvitse pelätä olla oma itsensä vaikka sitä onkin väsynyt. Ei myöskään tarvitse keksiä millä piilottaisi väsymyksen joka stressaa entisestään kroppaa.


Ylhäällä nämä pien apuvälineet.
Uusi tukevampi rollo täyttä metallia aikaisempaan alumiini-kangas versioon. Nyt ei kippaa eikä huoju niin helpolla.  Tosin ei ole järin kaunis eikä siro. Mutta minkäs teet. Ja alhaalla reunassa "Darth Vader" yö käsituki.


Hyvin sointuu "robotti" käsi vaatetukseen. Vaatetus on vain yö asu muutoin on omat vaatteet käytössä. Menin vain sotkemaan oman yöasun ekan yön aikana enkä ollu tajunnu/ unohdin ottaa toisia.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia pitkästä aikaa. Pientä pintaraapaisua tilanteesta sekä kuulumisista

Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kun kaikki muuttui kolme vuotta sitten ( spesiaali postaus )