Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kuva
 Pitkästä aikaa tekstin pätkää tänne. Sitä ehkä olisi halunnut näin pidemmän ajan jälkeen postata iloisemmista asioita mutta nyt on pakko avata sanainen arkku nimittäin Turun kaupungin (tarkemmin Varhan) toiminnasta. Itselle niin kuin monille muille on tai siis nyt jo oli myönnetty turvapuhelimet tarpeeseen. Kenelle mitäkin kautta ja mistä syystä. Itse sain kaupungin kautta ihan josta arvioitiin että kriteerit täyttyy silloin kun tämän sain. No nyt kaikessa hiljaisuudessa kaikille meille jotka ei ole kotihoidon/ omaishoidon asiakkuuden piirissä palvelusta lopetetaan. Itseltäni myös vaikka tarve ei loppunut yhtikäs mihinkään. Tällä ilmeisesti tehdään nyt isotkin säästöt kun evätään tällainen oikeasti tärkeä palvelu ihmisiltä. Sen toki saa omakustanteisesti itse maksaa ja itse se oli otettava muu ei auttanut. Mutta ei se mene näin oikein silti. Myöskään ei sitä säästöä sillä tule jollei vähävaraisella ihmisellä olekaan varaa sitä ottaa ja joutuu hälyttämään ensihoidon apuun joka ikinen k

Vihdoin uusi asunto, ja muutto ohi.

Nyt on muutto suoritettu, ja muutama päivä ehditty uudessa kodissa asumaan. Kodilta tämä ei toki vielä näytä sillä laatikoita on asunto täysi. Vasta muutama laatikko on tyhjätty. Sekin on hyvä alku, parempi kuin ei mitään. Itse en ota mitään stressiä tyhjennyksen kanssa. Tämän puolen ehtii pikkuhiljaa. Saan onneksi äidiltäni sekä veljeltäni apua. Veli tulee laittamaan laput kattoon, pesukoneen sekä kuivausrummun paikoilleen sekä verhot ikkunaan. Tarvittaessa myös tauluja seinälle jos niitä haluan, en ole vain päättänyt haluanko seinille mitään vielä. En ole aivan varma haluanko edes verhoja, jotenkin näytti niin paljon kivammalta ilman verhoja, tosin mieli saattaa muuttua kun huonekalut on paikoillaan. Nyt niitä on siellä ja täällä. Mikään siis ei ole siellä missä niiden kuuluisi olla. Jotenkin nautin pelkistetystä, siitä ettei seinillä tai ikkunoissa ole kauheasti mitään. En siis ole mikään sellainen joka täyttäisi jokaisen tason, seinän ja ikkunan kaikella mahdollisella. Jotenkin mitä yksinkertaisempaa sen parempi. En voi sietää valokuvia missään piirongin päällä, en seinillä en siis missään. Ainut teetetty kuva on isästä jonka teetin itselle ja veljelle, sekään ei koskaan päätynyt esille saakka sillä jotenkin ei sopinut mihinkään paikkaan. Jäi siis laatikkoon lopulta kun ei vain keksinyt mihin sen laittaisi. Nyt kun laatikosta tuli kynttilä härpäke asetin sen makuuhuoneen ikkunan eteen, miettien siihen se varmasti sopii. Lähetin kuvan äidille jonka mielestä oli todella kaunis siinä. Olen sitä nyt tässä muutaman päivän katsellut ja tullut siihen tulokseen, että haluan sen ehkä sittenkin siitä pois. Ilman oli ehkä parempi. Kuka pitää makuuhuoneessa kynttilä härpäkettä, jossa vain nukutaan. En siis keksinyt yhtään järkevää syytä jättää sitä siihen. Toki se nyt saa olla siinä sen aikaa että asunto saadaan ihmisen asuttavan näköiseksi. Tämän jälkeen se taitaa kyllä siirtyä toisaalle. Pidän sisustamisesta, mutta tykkään tehdä sen jonkun toisen ihmisen luokse. Olen äitini luona sisustanut. Siellä se on helppoa. Heillä on niin eri maku kuin minulla, joten ei tarvitse ihan niin paljoa pohtia asioita. Nyt pohdin jotain mitä ihmeellisempiä asioita, enkä osaa päättää mitä haluan oikeasti. Mieli muuttuu monta kertaa päivässä kun pohdin asioita, eikä valmista settiä tunnu tulevan. Onneksi täällä on vielä kasa laatikoita, niin ei tarvitse vielä yhtään mitään sisustaa.



Tämä asunto on kyllä mukava muutoin. Täysin inva varusteltu wc, keittiön kaapit alempana, tilat mietitty siten että helpompi liikkua ja ennen kaikkea hissi. Oikeastaan nämä kaikki seikat on tärkeitä itseni kohdalla sillä helpottaa elämistä, mutta kotiin pääseminen edellytys on tuo hissi. Nyt pääsen kotiin turvallisesti, ihan missä kunnossa vain myös saattajan kanssa. Ei tarvitse miettiä putoanko rappusista, loukkaanko tällä kertaa pahasti itseni hissi turvaa tämän. Kodin inva varustus taas takaa sen että pystyn elämään hieman turvallisemmin, varsinkin kun keittiön kaapit on hieman alempana ei tarvitse kurkottaa heti ekalle hyllylle. Myös taso on alempana joten siinä työskentely on helpompaa. Vaikka keittiö on pieni, se riittää minulle ihan hyvin. Wc:ssä puolestaan on useammat kahvat, suihkuun puolelle pitää vain yksi kahva asentaa vielä, sillä siinä kohdin ei ole. Tämä on se tärkein kahva kuitenkin. Pytyn molemmin puolin on käsinojat jotka saa toki ylös jos tahtoo. Helpottaa silloin kun on todella huono päivä. Tämä siis oli isompi kuin lotto voitto, tämä asunto. Parempaa en olisi voinut toivoa. Täällä on kaikki mitä tarvitsen. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia pitkästä aikaa. Pientä pintaraapaisua tilanteesta sekä kuulumisista

Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kun kaikki muuttui kolme vuotta sitten ( spesiaali postaus )