Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kuva
 Pitkästä aikaa tekstin pätkää tänne. Sitä ehkä olisi halunnut näin pidemmän ajan jälkeen postata iloisemmista asioita mutta nyt on pakko avata sanainen arkku nimittäin Turun kaupungin (tarkemmin Varhan) toiminnasta. Itselle niin kuin monille muille on tai siis nyt jo oli myönnetty turvapuhelimet tarpeeseen. Kenelle mitäkin kautta ja mistä syystä. Itse sain kaupungin kautta ihan josta arvioitiin että kriteerit täyttyy silloin kun tämän sain. No nyt kaikessa hiljaisuudessa kaikille meille jotka ei ole kotihoidon/ omaishoidon asiakkuuden piirissä palvelusta lopetetaan. Itseltäni myös vaikka tarve ei loppunut yhtikäs mihinkään. Tällä ilmeisesti tehdään nyt isotkin säästöt kun evätään tällainen oikeasti tärkeä palvelu ihmisiltä. Sen toki saa omakustanteisesti itse maksaa ja itse se oli otettava muu ei auttanut. Mutta ei se mene näin oikein silti. Myöskään ei sitä säästöä sillä tule jollei vähävaraisella ihmisellä olekaan varaa sitä ottaa ja joutuu hälyttämään ensihoidon apuun joka ikinen k

Vakuutusyhtiön hampaissa

Tosiaan vakuutusyhtiö ilmoitti että korvauksien maksu loppui marraskuun viimeinen päivä 2017. Ristiriitaistä tästä tekee sen että olivat 2kk ennen myöntäneet hyväksytyn päätöksen jonka uuden E-lausunnon tultua muuttivat päätöksen.

Valitus tuosta päätöksestä tehtiin joka nyt odottaa muutoslautakumnassa käsittelyä. Tällä hetkellä vakuutuslääkäri on kääntänyt neurologin tekstin päin vastaiseksi. Jokainen teksti on heille mennyt, mutta nyt ilmoittavat että oireet ovat tulleet vasta nytten. Hämmentävän tästä tekee se että joka ikinen oire on ollut alusta asti. Mitää uusia siis ei ole tullut ja jokakerta ne myös lukee lausunnoissa. Neurologikaan ei ymmärrä mitä uusia oireita tarkoittavat, vastausta kuitenkaan en heiltä ole saanut.

Kesällä 17 lähettivät hus:in aivovammapolille toiseen arviointiin. Hävittivät ensin 4 kertaa lähettämäni paperit jotka pyysivät, eivätkä tienneet mihin ovat joutuneet. Ikävän tekee tästä se että jokainen niistä oli käyntitekstejä ym. lääkäri papereita. Käynti kesti 10min siis matkustin yhteensään edes takaisin 5h ja olin tämän lääkärin vastaanotolla 10min. Teki tästä lausunnon joka oli täysi vitsi, haistoin sentään 2 haju tussia.  Ei ottanut kantaa retkahdusvammaan eikä kyllä pahemmin muuhunkaan.

Viime käynnillä omalla neuroligilla kuulin että kyseinen lääkäri tehnyt tarkoituksella vakuutusyhtiölle lausuntoja jotka on vakuutusyhtiön hyväksi. En kuulemma siis ollut ensimmäinen mutta kuulemma viimeinen jolle hus:issa sellaisen tekee. Onkin nyt mennyt kokonaan vakutusyhtiön leiviin.

Olen siis täysin oravan pyörässä. Lausunnnot lytätään täysin ja koitetaan laittaa oireita jonkun muun piikkiin. Tutkimuksissa on kuitenkin todettu kaikki oireet jotka ovat alusta asti olleet. Joka päivystys käynti toteaa lääkäri myös kaikki samat, joten useampi taho nämä huomaa ja kirjaa myös. Fyssarini myös huomaa nämä huomaa myös ne jotka ei näy muuta kuin levossa/ rentoutuessa.

Ainoa toiveeni onkin siis että vakuutusyhtiö muuttaisi päätöstään, tämä kuitenkin on todettu kirjattu ja tutkittu. Miksi taho joka ei edes näe potilasta voi päätökset tehdä oman mielen mukaan. Tähän pitää oikeasti tulla muutos. Tässä jätetään ihiminen heitteille ja tyhjän päälle, vaikka meillä onkin tuet ym mutta työssä aiheutunut tapaturma tulee vammautuneelle kalliiksi. Ei sen näin kuulu olla. Tiedän että moni muu taistelee samasta oikeudesta ja toivonkin että kaikki saisivat oikeutta.  🧡

Tämä on varmaan aihe joka puhuttelee monia samassa tilanteessa olevia. Jokaisella meillä on yhteinen ongelma ja se suinkaan ei ole vamma vaan vakuutusyhtiö.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia pitkästä aikaa. Pientä pintaraapaisua tilanteesta sekä kuulumisista

Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kun kaikki muuttui kolme vuotta sitten ( spesiaali postaus )