Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kuva
 Pitkästä aikaa tekstin pätkää tänne. Sitä ehkä olisi halunnut näin pidemmän ajan jälkeen postata iloisemmista asioita mutta nyt on pakko avata sanainen arkku nimittäin Turun kaupungin (tarkemmin Varhan) toiminnasta. Itselle niin kuin monille muille on tai siis nyt jo oli myönnetty turvapuhelimet tarpeeseen. Kenelle mitäkin kautta ja mistä syystä. Itse sain kaupungin kautta ihan josta arvioitiin että kriteerit täyttyy silloin kun tämän sain. No nyt kaikessa hiljaisuudessa kaikille meille jotka ei ole kotihoidon/ omaishoidon asiakkuuden piirissä palvelusta lopetetaan. Itseltäni myös vaikka tarve ei loppunut yhtikäs mihinkään. Tällä ilmeisesti tehdään nyt isotkin säästöt kun evätään tällainen oikeasti tärkeä palvelu ihmisiltä. Sen toki saa omakustanteisesti itse maksaa ja itse se oli otettava muu ei auttanut. Mutta ei se mene näin oikein silti. Myöskään ei sitä säästöä sillä tule jollei vähävaraisella ihmisellä olekaan varaa sitä ottaa ja joutuu hälyttämään ensihoidon apuun joka ikinen k

Vaihtoehto A:sta vaihtoehto B:hen, myös vähän muuta

Niin siinä kävi että tuo uusi lääke ei sopinutkaan, blokkasi totaalisesti kipulääkkeen joten maanantaina piti jättää ottamatta se kokonaan. Kiirellä varattiin soittoaika sitten lääkärille että saatiin kerrottua tilanne. Eilen sitten soittikin jo. Käski lopettaa sen sillä idea ei missään tapauksessa ole että muut lääkkeet ei tehoa.
Lohdutti kovin että uuden lääkkeen vaikutus lakkaa pian ja kaikki palautuu ennalleen. Siinä vain niin pitkä puolintumis aika sen vuoksi kestää tuo vaikutus pitkään. Nyt kun tiesi mistä kivun yltyminen ja se että mikään ei auttanut johtui helpotti asiaa, joten sitä odotteli rauhassa että vaikutus vain loppuisi sekä koitin olla maantain ja tiistain pelkällä buranalla sekä laitoin kipuvoidetta sekä kylmäkuuma vlidetta jota sain kokeiluun cool-x:ältä. Niskaa nuo vähän rentoutti siis voiteet mutta kipu pääsi yltymään sen verran kovaksi, eli olisi tarvinnut pohjalle sen kipulääkkeen joka ylensä auttaa ja vie terän kivulta.
Nyt kuitenkin tuosta on kaikki hävinnyt kropasta ja kipulääke vaikuttaa joten, niskakipua sekä pääkipua sain vähän lievitettyä jo.
Toki tähän nyt vaikuttaa se että on ollut jo muutaman viikon tauko fyssarista, eli alkaa kroppa reagoida siihenkin. Pian siis varmasti soitettava sinne ja otettava yksi väli käynti jollekkin muulle että saadaan tilannetta vähän helpommaksi.
Mutta takaisin asiaan, tuon sopimattoman lääkkeen tilalle määrättiin nyt sitten toinen kokeiluun. Tämä ei vaikuta muiden kanssa yhteen siten että oli huono juttu. Tänään siis aloitettu tuo. Tällä pitäisi siis olla myös vireystason sekä keskittymistä parantava vaikutus. Neurologi tätä halusikin tarkkaan seurata ja soittanee tästä jo torstaina eli huomenna. Itse kun toivoo että saisi pientä apua edes väsyvyyteen ja siihen että voisi edes vähän pidempään keskittyä asioihin.  Ihmeitä en toivo, mutta jos edes vähän pidennettyä aikaa mitä jaksaa olla virkeä niin sekin riittäisi.  Myös se että ei heti kun alkaa tulla enemmän ärsykkeitä ei veisi väsymisen puolelle, vaan sitä jaksaisi hetken pidempään. Nyt kun saatan nukahtaa kesken juttelun jos on tarpeeksi ärsykkeitä vain ollut sitä ennen. Sen verran lupaavalta tämä näytti sillä jaksoin katsoa 30minuuttia kestävän sarjan kokonaan ilman että nukahdin kesken taikka edes nuokuin. Enempää en toki jaksanut mutta ei sitä nyt tarvitsekkaan. Aamulla kun tuon otin olin hetken päästä suhteellisen virkeä. Väsyminen iski kyllä mutta kun olin muutaman pakollisen asian tehnyt jotka vaati keskittymistä, mutta sain nuo 2 pientä asiaa hoidettua jotka oli tälle päivälle merkattu hoidettaviksi asioiksi kotona. Joten niinkuin neurologi sanoi tämän vaikutuksen huomaa heti ja kun on pitkävaikutteinen, vaikuttaa vielä myöhemminkin. Eli mistään ihme lääkkeestä ei ole kyse, tosin tässä kohti se taitaa sitä olla minulle sillä tämä on itselle paljon jo.  Jos saan edes hippusen verran kuormittuvuutta vähennettyä ja sitäkautta päivään edes vähän lisää virkeyttä ja sellaista että jaksan keskittyä edes sen 30minuuttia yhteen asiaan, niin se riittää tässä kohdin. Ihan niin pitkään näköjään ei kestänyt kuormittuvuus että olisi tämän tekstin yhdellä kertaa saanut tehtyä, sillä piti pitää yksi pidempi tauko ja yksi lyhyempi. No näihin toki käytän paljon kapasiteettia joten aivot joutuu työskentelemään todella paljon. Mutta pääsin sentään vain näillä kahdella tauolla joista toinen oli lyhyt ei huono yhtään, tuossa meinasi vain alkaa nukuttaa niin hirveästi eikä enää mitään järkevää tekstiä syntynyt joten tauko oli silloin paikallaan. Tästä syystä en pysty oikeastaan ollenkaan lukemaan mitään sillä muutaman lauseen jälkeen nukahtaa vain.
Tosin katsotaan mitä mieltä lääkäri on huomenna kun soittaa ja kerron hänelle nämä havainnot. Ylös nämä on jo laitettu jotta varmasti muistan, sillä tietoa ei ole mihin aikaa soittaa joten vieressä ei välttämättä ole ketään muistuttamassa asioista. Muistia kun tämä ei nyt valitettavasti paranna, mutta se nyt oli tiedossakin.

Alkuviikosta eli maantaina sain myös postia eläkeyhtiö Varmalta. No ei tarvitse kauheasti arvta mikä oli heidän päätös uusimpaan vastineeseen jonka laitoimme heille. Muutoksenhakulautakunta ehdottaa vastineen hylkäämistä ja siirtää asian vakuutus oikeudelle. Siellä on nyt sitten molemmat asiat, niin vakuutsasia kuin tämä eläkeyhtiön asia. Voin todeta että alkaa turhauttamaan. Otin jälleeb yhteyttä sukulaiseen joka juristi,  ja kysyin neuvoa mitä tehdä seuraavaksi. Hän kehoitti laittamaan vastineen tuonne vakuutusoikeuteen joten se tehtiin nyt sitten eilen. Tämä alkaa tuntumaan vain niin väärältä vain jo. Mistään ei saa oikeutta vaikka asiakas pahoinpidellyt työtehtävässä, olen hyvänenaika ollut työtehtävässä jossa, ei oleta loukkaantuvan niin pahasti että menettää terveyden, vammaantuu, saa kivut riesaksi, ja kaiken lisäksi joutuu taistelemaan siitä että saisi oikeutta. En tosin voi työpaikkaakaan kehua, ei hekään kyllä kuulumisia kysele, sieltä ei kysytä miten voi, yksikään pomo ei ole kiinnostunut miten menee tms. Viimeksi viestin sain kun itse laitoin viestiä johon odotan edelleen vastausta kun viesti laitettiin eteenpäin lopulta. Siellä on esimies vaihtunut enkä edes tiedä tämän nimeä, toisaalta onko sen nii väliä 😂.  Toisaalta esimiehen vaihtumista ei kukaan kertonut, sain sen kuulla entiseltä työntekijältä joka laittoi viestinä lehtileilkeen jossa kerrottiin että tämä vanha esimies on valittu yhteen virkaan. Mutta tässä huomaa vain sen että työntekijät on firmalle vain yhdentekevä asia, ja jos jotain käy ei heistä tarvitse huolehtia tai murhetia. Huvittavan tästä tekee se että saman firman toisen yksikön työntekijät lähettää kyllä terveisiä ja kyselee kuulumisia kuin myös tämän paikan pomot, tuolla kuitenkin tein vain sijaisuuksia eikä paikka ole tavallaa mitenkään liitoksissa omaan paikkaani.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia pitkästä aikaa. Pientä pintaraapaisua tilanteesta sekä kuulumisista

Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kun kaikki muuttui kolme vuotta sitten ( spesiaali postaus )