Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kuva
 Pitkästä aikaa tekstin pätkää tänne. Sitä ehkä olisi halunnut näin pidemmän ajan jälkeen postata iloisemmista asioita mutta nyt on pakko avata sanainen arkku nimittäin Turun kaupungin (tarkemmin Varhan) toiminnasta. Itselle niin kuin monille muille on tai siis nyt jo oli myönnetty turvapuhelimet tarpeeseen. Kenelle mitäkin kautta ja mistä syystä. Itse sain kaupungin kautta ihan josta arvioitiin että kriteerit täyttyy silloin kun tämän sain. No nyt kaikessa hiljaisuudessa kaikille meille jotka ei ole kotihoidon/ omaishoidon asiakkuuden piirissä palvelusta lopetetaan. Itseltäni myös vaikka tarve ei loppunut yhtikäs mihinkään. Tällä ilmeisesti tehdään nyt isotkin säästöt kun evätään tällainen oikeasti tärkeä palvelu ihmisiltä. Sen toki saa omakustanteisesti itse maksaa ja itse se oli otettava muu ei auttanut. Mutta ei se mene näin oikein silti. Myöskään ei sitä säästöä sillä tule jollei vähävaraisella ihmisellä olekaan varaa sitä ottaa ja joutuu hälyttämään ensihoidon apuun joka ikinen k

Odotettu kirje saapui

Vihdoin saapui kuukausia odotettu kirje sairaalasta. Usean soiton jälkeen polille ja ihanan sairaanhoitajan toimesta kirje tuli kuin tulikin ja vaudilla lopulta.  Maanantaina soitin ja keskiviikkona kirje komeili postilaatikossa. Tämä odotettu kirje on fyssarin maksu sitoomus. Kaikki lääkärin kirjoittamat kerrat myönnettiin joten nyt on edessä 15 normaalia kertaa, 10 allasterapia kertaa sekä 5 kotikäyntiä. Onnessani soitin heti fyssarille ja kerroin että nyt se tuli ettö voidaan jatkaa taas. Olivat odottaneet että koska jatketaan taas ja kysyikin että onko pahat kivut ym. Tuohon jouduinkin vastaamaan että nyt on huono tilanne, joten lupasi fyssari nopeasti ekan käynnin. Huomenna ilmoittanee ja ensiviikolla varmasti jo eka käynti. Allasterapia ja kotikäynnit jätetään vähän myöhempään sillä allas on kesän kiinni ja tärkeintä on nyt saada taas alkuun itse terapia. Hassua miten sitä odottaakin että pääsee jatkamaan tai tässä kohtaa aloittamaan alusta kun on sen verran aikaa viime kerrasta. Mutta tuolla määtällä luulisi jo jotain edistystä tapahtuvan kuin ekan 15 kerran jälkeenkin oli käännöksissä tapahtunut hieman edistystä. Jollei muuta niin ainakin kipuihin tuo auttaa ja saa hieman enemmän parempia päiviä. Jos nyt ollut 2-3 hyvää päivää viikossa niin fyssarin kanssa se nousee 3-4 hyvään päivään viikossa .  Vaikka ero on pieni on se suuri silti, tällaisessa kohtaa huomaa pienetkin erot ja ne ovat valtavia.

Ensiviikolla myös kuulen tutkimusten vastaukset. Ne hieman jännittää että mitä sieltä löytyy tai löytytkö mitään. Tosin olen asennoitunu että on sielä mitä vain niin kyllä kaikki selviää tavalla tai toisella.

Onneksi päivä tuonut muitakin hyviä uutisia. Vihdoin työpaikka maksoi pitämättömät lomat, joten saa vähän extra rahaa muutoin niim tiukkaan elämään. Pääse kunnolla kaupoille eikä tarvitse jokaista ostosta miettiä erikseen.

Nyt ollut ihanasti muutama hyvä päivä, ainoastaan illalla kovemmin ollut kipuja mutta nekin helpottaneet lääkkeillä ja levolla. Saanut vähän nauttia kesäisitä päivistä.

Teatterin ensi-ilta lähenee ja kaikilla näyttelijöillä on melkein kaikki vaatteet, joten niiden stressaaminen loppuu onneksi pian eikä tarvitse miettiä yhtäkään kolttua tai pukua 😂. Vielä kun löytäisi häämekon ja hunnun sekä tuunaisi toisen häämekon niin sitten olisi valmista. Jännityksellä odotan lehden arvostelua esityksestä ja puvustuksesta. Siitä näkee onko mennyt ihan metsään vai onko osunut nappiin.

Nyt on vain pakko todetta että kerrankin voi sanoa että hyvin menee ainakin muutaman asian kohdalla. Nautin nyt näistä ihanista hetkistä sillä niitä ei kuitenkaan ole liikaa. Niiden voimalla jaksaa tarpoa taas eteenpäin ryminällä. Lauantaina pääsee nauttimaan kummipojan seurasta kun hänen juhlat silloin on. Lahjakin vielä hankkimatta, mutta onhan tässä aikaa ainakin 2 päivää vielä 😂🤣. Onneksi 1vuotiaalle on helppo ostaa lahja niitä kun kaupat on pulloillaan, pitäis vain keksiä että mitä sitä ostaisi ettei olisi turhaa krääsää jota kaikilla on nurkat täynnä ja josta olisi iloa pitkään. Inhoan krääsän ostamista haluan aina että tavaralla/asialla on jokin tarkoitus tai merkitys. Eiköhän tuo löydy jostain jollei muuta niit käännyn vaatteen puolelle niille nyt on aina tarvetta.

Toivottavasti teillä jokaisella lukijalla on mukava kesä, nauttikaa lämmöstä ja auringosta. Ennenkaikkea nauttikaa elämästä, niin minäkin teen koska positiivinen asenne kantaa pidemmälle💙.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia pitkästä aikaa. Pientä pintaraapaisua tilanteesta sekä kuulumisista

Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kun kaikki muuttui kolme vuotta sitten ( spesiaali postaus )