Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kuva
 Pitkästä aikaa tekstin pätkää tänne. Sitä ehkä olisi halunnut näin pidemmän ajan jälkeen postata iloisemmista asioita mutta nyt on pakko avata sanainen arkku nimittäin Turun kaupungin (tarkemmin Varhan) toiminnasta. Itselle niin kuin monille muille on tai siis nyt jo oli myönnetty turvapuhelimet tarpeeseen. Kenelle mitäkin kautta ja mistä syystä. Itse sain kaupungin kautta ihan josta arvioitiin että kriteerit täyttyy silloin kun tämän sain. No nyt kaikessa hiljaisuudessa kaikille meille jotka ei ole kotihoidon/ omaishoidon asiakkuuden piirissä palvelusta lopetetaan. Itseltäni myös vaikka tarve ei loppunut yhtikäs mihinkään. Tällä ilmeisesti tehdään nyt isotkin säästöt kun evätään tällainen oikeasti tärkeä palvelu ihmisiltä. Sen toki saa omakustanteisesti itse maksaa ja itse se oli otettava muu ei auttanut. Mutta ei se mene näin oikein silti. Myöskään ei sitä säästöä sillä tule jollei vähävaraisella ihmisellä olekaan varaa sitä ottaa ja joutuu hälyttämään ensihoidon apuun joka ikinen k

Rakennusprojektia

Aloittelin tuossa eilen legolta saatua rakennus sarjaa kun oli sellainen hetki että jaksoi vähän sitä tehdä. Pakko myöntää että ei se mikään helppo ole. Tosin ei tarvitsekkaan enkä sen vuoksi tee että olisi helppo tms. Vaan sen vuoksi että mukava tehdä, siihen pysyy mielenkiinto sen hetken,  tarpeeksi haastetta jopa näissä " niin sanotuossa helpoissa" sekä saa vähän aivoille töitä. 30min jaksoin tehdä kunnes tuli totaallinen seis tilanne, tosin oli myöhemmin pakko jatkaa kun jäi sellaiseen kohtaan että en olisi muistanut mitä osia olen jo laittanut. Eli kahdessa osassa tehtynä 30min tein sitten yhteensään välissä toki oli pitkä tauko ja siirsin oikeat osat syrjään. Alle puoleen väliin pääsin joka oli ihan hyvä, ja sellainen kohta mihin pystyi jättämään. Eli alkoi tavallaan uusi kohta.  Mutta tämä kun ei ole nopeuskisa eikä mikään siihen rinnastettava ja voin käyttää vaikka vuoden yhden sarjan rakentamiseen jos tarve. Pääasia että tästä hyötyy edes jollain tavalla.  Paljon oli pientä osaa jotka juuri hyviä tarkkaan työhön. Meinasi kerran mennä hermot kun piti värejä laittaa järjestykseen enkä meinannut hahmottaa niitä millään. Tosin en ole aivan varma menikö ne nyt lopulta ihan oikein vieläkäkään. Noiden kahden rupeaman jälkeen olinkin niin väsynyt että piti sitten pienet unet ottaa. Sen verran joutui pääkoppa tekemään työtä kuitenkin.

Pakko sanoa että tässä setissä on kyllä hyvät ja selkeät ohjeet. Kerrottu hyvin mitä pitää tehdä missäkin kohdin.  Värit ym. on selkeät joten on helppo lukea eikä niiden takia mene ainakaan hermot. Hermot saa menemään siitä kylläkin kun joku pala ei mene paikalleen tai kun ei löydä sitä palaa mitä pitäisi. Mutta se nyt ei ole ohjeiden syy eikä kyllä palojenkaan😅. Jännityksellä odotan sitä hetkeä kun tämä tulee valmiiksi, eli minkänäköinen on siis livenä. Setti on myös siitä hyvä että ei ole mitenkään lapsellinen niinkuin esim nämä ninjago, turtles, friends yms sarjat vaan tästä tulee rakennus jossa muutama ukko joten sopii vanhemmallekkin. Itselle toki aivan sama mikä se sarja on sillä itse vain rakennan sen ja olen tyytyväinen kun saan sen valmiiksi. Itsellä ei riitä luovuus rakentaa pelkistä palikoista yhtään mitään joten tarvitsen ohjeet ja palikat eteen.
Laitan loppuun vähän kuvia tästä projektista
Kyllä tämä vielä valmistuu
Kyllä ne vähenee






 

Seuraavan kertaan

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia pitkästä aikaa. Pientä pintaraapaisua tilanteesta sekä kuulumisista

Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kun kaikki muuttui kolme vuotta sitten ( spesiaali postaus )