Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kuva
 Pitkästä aikaa tekstin pätkää tänne. Sitä ehkä olisi halunnut näin pidemmän ajan jälkeen postata iloisemmista asioita mutta nyt on pakko avata sanainen arkku nimittäin Turun kaupungin (tarkemmin Varhan) toiminnasta. Itselle niin kuin monille muille on tai siis nyt jo oli myönnetty turvapuhelimet tarpeeseen. Kenelle mitäkin kautta ja mistä syystä. Itse sain kaupungin kautta ihan josta arvioitiin että kriteerit täyttyy silloin kun tämän sain. No nyt kaikessa hiljaisuudessa kaikille meille jotka ei ole kotihoidon/ omaishoidon asiakkuuden piirissä palvelusta lopetetaan. Itseltäni myös vaikka tarve ei loppunut yhtikäs mihinkään. Tällä ilmeisesti tehdään nyt isotkin säästöt kun evätään tällainen oikeasti tärkeä palvelu ihmisiltä. Sen toki saa omakustanteisesti itse maksaa ja itse se oli otettava muu ei auttanut. Mutta ei se mene näin oikein silti. Myöskään ei sitä säästöä sillä tule jollei vähävaraisella ihmisellä olekaan varaa sitä ottaa ja joutuu hälyttämään ensihoidon apuun joka ikinen k

Uusi vuosi alkoi, pikainen muistelu vuoteen 2019

Uusi vuosi mutta sama vanha minä. Vuosi tosiaan vaihtui ja nyt onkin sopiva hetki muistella kuulunutta vuotta. Kulunut vuosi oli osittain todella raskas. Niin henkisesti kuin fyysisesti. Oikeastaan enemmän fyysisesti. Henkinen puoli kyllä pysyi perässä mutta fyysinen puoli ei tahtonut pysyä. Kesällä tapahtunut kunnon romahtaminen jolla tiellä ollaan edelleen. Kuitenkin apuja saatiin kaikkeen niin vammaispalveluilta, fyssarilta kuin neurologilta. Eli jokainen taho tehnyt koko aika parhaansa. Perhe ollut koko aika tukena myöskin ja heiltä saanut myös apuja aina kun tarve ollut, myös silloin kun ei ole niin isoa tarvetta eli myös niihin pieniin asioihin. Suoritin muuton kunnialla joulukuun lopulla, vaikka olin loppuvaiheessa varma etten siihen enää kykene. Kivut oli tässä kohti jo niin kovat. Tässä kohti astui neurologi kuvioihin ja määräsi muuton ajaksi vahvemmat kipulääkkeet jotta pystyn sen tekemään, tuon loppu rutistuksen niiden voimalla. Mutta sain sen suoritettua ja olen oikeasti aika ylpeä siitä, miten hyvin kaikki meni loppu peleissä. Joulukuun lopulla myös käynnillä nosti lähes kaikkien lääkkeiden annosta, joten kokeillaan nyt uusilla annoksilla jos sopisivat itselle. Teki myös hakemuksen inva pysäköinti tunnukseen joten tämä on vireinyt. Nyt on vain harmiksi fysioterapia tauolla sillä odotan uutta maksusitomusta. Toivottavasti tämä tulisi mahdollisimman pian.

Nyt olen ollut toki todella väsynyt koko joulukuun lopun tähän tammikuun alkuun. Öisin ei ole saanut aina nukuttua mutta päivällä sitten sitäkin enemmän välillä. Uudessa asunnossa olen viihtynyt hyvin, vaikka kaikki tavarat eivät vielä olekaan paikallaan. Osa on vielä laatikoissa, mutta nyt on enää vain joitain purkamatta. Joten suhtelisen hyvin on saatu purettua tavatat. Uusi tiskikonekin saapui rikkoutuneen tilalle juuri ennen vuoden vaihdetta. Nyt odotan vain putkimiestä vaihtamaan hanan sekä asentamaan sen. Sain isännlitsijältä lupauksen hanan vaihtoon sillä tiskikone on apuväline itselle enkä muutoin pysty oikein tiskaamaan. Pakko sanoa että valtavan hyvää ja ihanaa kohtelua heiltä.

Vuodessa on siis ollut niin ylä ja alamäkeä.  Vastoinkäymiset on kuitenkin jotenkin aina kääntyneet voitoksi tavalla tai toisella.  Sitä ei siis liiemmin kannata murehtia asioita joille ei itse voi mitään. Asiat kuitenkin etenee omalla painollaan.

Nyt mennään kohti tätä uutta vuotta otetaan vastaan se minkä se antaa. Enää nykyään en jaksa toivoa tylsiä vuosia tai tehdä mitään toivomuksia. Sitä on päättänyt ottaa kaiken vastaan ja koittaa hyödyntää sitä jollain tavalla jos vain mahdollista.

Blogi jatkaa tästä eteenpäin tuttuun tapaan tapaan viikottain tekstien parissa. Tähän siis päättyy hiljaiselo täällä. Instagramin puolella onkin voinut seurata juttuja tässä välissä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia pitkästä aikaa. Pientä pintaraapaisua tilanteesta sekä kuulumisista

Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kun kaikki muuttui kolme vuotta sitten ( spesiaali postaus )