Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kuva
 Pitkästä aikaa tekstin pätkää tänne. Sitä ehkä olisi halunnut näin pidemmän ajan jälkeen postata iloisemmista asioita mutta nyt on pakko avata sanainen arkku nimittäin Turun kaupungin (tarkemmin Varhan) toiminnasta. Itselle niin kuin monille muille on tai siis nyt jo oli myönnetty turvapuhelimet tarpeeseen. Kenelle mitäkin kautta ja mistä syystä. Itse sain kaupungin kautta ihan josta arvioitiin että kriteerit täyttyy silloin kun tämän sain. No nyt kaikessa hiljaisuudessa kaikille meille jotka ei ole kotihoidon/ omaishoidon asiakkuuden piirissä palvelusta lopetetaan. Itseltäni myös vaikka tarve ei loppunut yhtikäs mihinkään. Tällä ilmeisesti tehdään nyt isotkin säästöt kun evätään tällainen oikeasti tärkeä palvelu ihmisiltä. Sen toki saa omakustanteisesti itse maksaa ja itse se oli otettava muu ei auttanut. Mutta ei se mene näin oikein silti. Myöskään ei sitä säästöä sillä tule jollei vähävaraisella ihmisellä olekaan varaa sitä ottaa ja joutuu hälyttämään ensihoidon apuun joka ikinen k

Taudin kourissa.

 viime viikko on mennyt sairastellessa. Repäisin itselleni jonkin mega luokan taudin sillä olen oikeastaan koko viikon ollut yli 38 asteen kuumeessa. Viimeviikon alkuviikosta hipoi 39 astetta, mutta sieltä onneksi tultiin vähän alemmas jo. No tiistaina käväisin terveystalossa ja sainkin vahvan antibiootti kuurin sekä kasan muita lääkkeitä. Oli poskiontelot sekä ontsaontelot tulehtuneet pahasti. Nyt sitten olen koittanut parannella itseäni vain. En ole tässä kauheasti ollut kipeänä johtunee varmasti siitä kun en ole sillä tavalla ihmiskontakteissa. Nyt sitten jostain syystä pääsi tauti yllättämään, vähän kovemman kaavan kautta. Toisaalta eipä tässä kyllä ole yhtään vastustuskykyäkään, juuri tästä samaisesta syystä. Olen vain samojen "pöpöjen" kanssa joihin olen tottunut jo. Sitä vain ottaa todella koville tällaiset taudit. Kun on valmiiksi puolikuntoinen, vie tällainen tauti voimat täysin ja tuntuu ettei ole mitään jäljellä. Mikään ei maistu, voisi vain nukkua ( kerrankin siis väsyttää oikeasti kunnolla), ei jaksa liikkua edes sisällä, täytyy väkisin syödä ja juoda jotta homma pelittää edes jotenkin sekä joutuu ottamaan tuota kamalan makuista yskänlääkettä josta meinaa tulla oksennus. 

 Nyt onneksi alkoi antibiootti puremaan joten kuume lähti viikonlopun aikana laskuun kokonaan. Kyllä tässä jo tarpeeksi tulikin sairastettua. Nyt sitten saakin kerätä menetettyjä voimia takaisin. En muista koska olisin nukkunut näin paljon. Nukkunut osan yöstä sekä vielä osan päivästä. Ylensä kun saa nukuttua pätkittäin yön aikana sen 5-7h hyvinä öinä, jolloin silloinkin herää välillä. Huonoina taas tuotakin vähemmän. Nyt tullut reippaasti yli tuo määrä nukuttua vuorokaudessa, sillä päivisin on tullut otettua useammat 2-2,½h unet. Siihen päälle vielä yö unet joten unta on nyt ainakin tullut. Toki tämä sitä on nyt myös ollut vähän kivuliaampi myös niskan ja pään puolesta, sillä tuntuu ettei mikään asento olisi hyvä.  Silti vain sammuu mihin asentoon vain.

 Onneksi äiti on tuonut ruokaa, niin ei ole tarvinnut pahemmin itse tehdä tässä viikolla. Ainoastaan muutamana päivänä pitänyt itse valmistaa jotain helppoa ja nopeaa, joten ollut suuri helpotus saada valmista. Ei ole sitten ollut niin suurta riskiä että unohtaisin hellan tai uunin päälle, kun tuotu valmista syötävää. 

 Nyt sitten vain odotetaan että tämä nuha ja yöllinen kova yskä hellittäisi. Sen jälkeen sitä olisi jälleen tämän taudin osalta ihmisten kirjoilla.


Kyllä tämä satsi yhden taudin tappaa.
Varoiksi vielä vähän c-vitamiinia sekä
sinkkiä, siinä toivossa että tauti
vähän nopeammin olisi taltutettu.
Lisänä vielä vähän hunaja vettä,
kaikki keinot siis yritettiin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia pitkästä aikaa. Pientä pintaraapaisua tilanteesta sekä kuulumisista

Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kun kaikki muuttui kolme vuotta sitten ( spesiaali postaus )