Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kuva
 Pitkästä aikaa tekstin pätkää tänne. Sitä ehkä olisi halunnut näin pidemmän ajan jälkeen postata iloisemmista asioita mutta nyt on pakko avata sanainen arkku nimittäin Turun kaupungin (tarkemmin Varhan) toiminnasta. Itselle niin kuin monille muille on tai siis nyt jo oli myönnetty turvapuhelimet tarpeeseen. Kenelle mitäkin kautta ja mistä syystä. Itse sain kaupungin kautta ihan josta arvioitiin että kriteerit täyttyy silloin kun tämän sain. No nyt kaikessa hiljaisuudessa kaikille meille jotka ei ole kotihoidon/ omaishoidon asiakkuuden piirissä palvelusta lopetetaan. Itseltäni myös vaikka tarve ei loppunut yhtikäs mihinkään. Tällä ilmeisesti tehdään nyt isotkin säästöt kun evätään tällainen oikeasti tärkeä palvelu ihmisiltä. Sen toki saa omakustanteisesti itse maksaa ja itse se oli otettava muu ei auttanut. Mutta ei se mene näin oikein silti. Myöskään ei sitä säästöä sillä tule jollei vähävaraisella ihmisellä olekaan varaa sitä ottaa ja joutuu hälyttämään ensihoidon apuun joka ikinen k

Odotettu päivä koitti

Niin se alkoi nimittäin fyssari pitkän tauon jälkeen. Torstaina oli ensinmäinen kerta, ja siltä se myös tuntuikin. Sitä oli olo sen jälkeen kuin olisi alusta aloittanut. Ensiviikolla onkin sitten poikkeuksena kahtena päivänä tiistaina ja torstaina.  Oli fyssarin mielestäkin sen verran huonoksi tilanne mennyt että nyt tarvitaan extra buusti. Ekalla kerralla kun ei uskalatanut paljoa tehdä. Käsitteli alaraajat sillä koitti saada kävelyä vähän paremmaksi sillä sekä iski muutaman neulan yläkroppaan joilla taas on kipua lieventävä vaikutus sekä määrätyissä kohdissa myös rentouttaa lihasta.  Nuo tosin taisi olla kipu pisteissä jollen aivan väärin ymmärtänyt. Fyssarin jälkeen olinkin niin poikki että meinasin jo taksiin nukahtaa. Sen verran raskasta tuo kuitenkin oli. Kotiin päästyä maistui useamman tunnin nokoset jonka jälkeen jaksoin tehdä juuri ja juuri nopean ruuan sekä syödä siitä vähän. No pieni vahinko kävi ja unohdin hellan jälleen päälle, tällä kertaa kutoselle. Siellä kun oli 45minuuttia yksin päällä ollut uunin kanssa niim voin kertoa että keittiö oli todella lämmin. Mitään suurempaa vahinkoa ei kuitenkaan tapahtunut eikä uuni siis päälle unohtunut vaan siellä oli tämä ruoka valmistumassa. Ruuan jälkeen maistui toiset nokoset nyt tosin vain parintunnin sekä myöhemmin illalla vielä kolmannet 1½h unet. Joten päivä meni nukkuessa lopulta. Tästä taas huomasi sen miten tuollainen asia kuin fyssari voikaan viedä voimat, sekä sen jälkeen tarvitsee lepoa vaikka olisi nukkunut edellisenä yönä suhteellisen hyvät yöunet.
Seuraava päivä olikin pirteämpi, vaikka olo olikin vielä vähän flaati mutta jaksoi kuitenkin tehdä perus asiat. Nyt odotan ensiviikon tiistaita sekä niitä kaikkia tulevia käyntejä. Sekä toivon ettei tulisi pidempää väliä vähään aikaan. Hieman toki oli kivuliaampi torstai mutta siihen osasin varautua. Tiesin siia valmiiksi että pitkä väli aiheuttaa kivut kun niitä voi normi käynnin jälkeenkin tulla. Mutta ne helpotti perjantaihin mennessä sinne omalle normaalille tasolle eikä tarvinnut kaikkia tarvittavia troppeja enää ottaa tämän vuoksi.

Joten sateesta huolimatta tämä oli odotettu päivä.  Paljoa ei haitannut vaikka taivaalta ripotteli vettä, olisi saanut tulla vaikka pikku-ukkoja pääasia että itse pääsin takaisin rutiineihin sekä sitä mukaa olo toivottavasti vähän edes helpottaa jossain kohti.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuulumisia pitkästä aikaa. Pientä pintaraapaisua tilanteesta sekä kuulumisista

Säästöä ihmisten kustannuksella. Missä menee raja?

Kun kaikki muuttui kolme vuotta sitten ( spesiaali postaus )